top of page

Sara Roth

sara om oss.jpg

Sedan 2003 arbetar jag som smådjursveterinär. Mina intresseområden är hudsjukdomar, fertilitetsutredning och fortplantning av hund och katt, inseminering av hund.Jakt och jakt med hund är min stora hobby, mestadels klövviltsjakt på hjort, gris och rådjur men även lite småviltsjakt på fasan, gräsand, hare och kanin. Detta intresse startade när jag som 16-åring jobbade som kennelflicka på kennel Trollängen hos Anette Erlandsson och Matti Palm. Jakt med engelska springer spaniels då till klövvilt och som apportörer vid andjakt startade under 90-talet. Sedan 1998 är wachtelhunden min ständiga jaktkamrat Wachtelhunden uppfyller alla mina önskemål av en jakthund för alla typer av jakt. Jag är sedan flera år hundförare och jägare på bewegungsjakter i Tyskland.Utbildning och prov är en naturlig del för mina hundar innan de är färdiga för jakt.För att kunna förse mig med bra jakthundar bedriver jag avel av wachtelhund.Som ett led av mitt stora hund och jaktintresse är jag utbildad till jaktprovsdomare pa wachtelhund.

Min man 

Thomas Roth

thomas.jpg

Sedan 28 år arbetar jag som 'förster' ett yrke som bäst beskrivs som skogsingengör och yrkesjägar allt i ett.Nu förvaltar jag, tillsammans med tre kollegor ett område i Brandenburg, Kyritz-Ruppiner Heide ca 12000 hektar stort med hed och skog.I mitt arbete behöver jag bra och väldresserade jakthundar. För att säkerställa detta föder jag upp och utbildar dem själv.Fram tills slutet av 80-talet jagade jag med och utbildade strävhårig vorsteh, pudelpointer, weimaraner, münsterländer, jakterrier och tax.Sedan dess jagar jag med och föder upp wachtelhundar av brun stam. Mitt kennelnamn var tidigare 'vom Zerling', numera Digesholz.Jag har fortsatt min tiklinje sedan fem generationer trots byte av namn.Under 17 års tid har jag varit aktiv och arbetat som funktionär i Tyska Wachtelhundklubben - VDW.Som ett led i mitt stora intresse för jakthundar är jag jaktprovs- och exteriördomare för wachtehundar.På min fritid vill jag koppla av med flugfiske och jakt i andra länder. Afrika är ett land som jag blivit mycket fascinerad av.Jag jagar ofta och organiserar även jakt på Big Five och plainsgame i södra och östra delarna av Afrika.

Avelsmål


Lugna hundar med stabilt temperament och robust mentalitet. Detta förenklar utbildning och samspel hund - förare.

En bra mentalitet hos en väl socialiserad hund möjliggör ett optimalt samspel i den nya familjen.

Hög jaktpassion vid klövviltsjakt / 'stöbern', stor arbetslust vid eftersök och apportering tillsammans med lust att vara sin förare till lags ger oss bra arbetshundar.

Vi lägger stor vikt vid ett korrekt skall, hundar ska inte driva med skall på kalla slag.

Tillräckligt hårda hundar med förnuftig skärpa är nödvändigt hos en jakthund.

En frisk och sund hund som kan jaga bra och även i hög ålder.


Dogbase och jaktprovsresultat är inte bara genetik utan även beroende av miljöfaktorer såsom utbildnings och jaktmöjligheter.
Vi använder detta som hjälpmedel i vara avelsbeslut, men vid val av avelshundar betyder även en bra jaktförmåga och ett bra praktiskt arbete i jakten mycket.
Även till vardags och andra situationer ska hundarna fungera själva, i flock och i familj.

bottom of page